P.G.Wodehouse Society

Activiteiten


Op dit moment wordt er gewerkt aan de oprichting van een Wodehouse Leesclub, waar met regelmaat een boek van Wodehouse grondig gelezen en met elkaar besproken wordt.
De eerste bijeenkomst vond plaats op 24 januari 2020 in Zeist. Het boek Carry on, Jeeves (1925) stond daar centraal, in Nederland ook bekend in de vertalingen: Knap jij 't maar op, Jeeves (1935), Jeeves fikst 't (1970/1974) en Toe maar, Jeeves (2018) en Jeeves & Ik (2018).

De volgende Leesclub bijeenkomst wordt gehouden op 24 april in Zutphen. Dan wordt er gelezen in: Something fresh / Something new (1915), vertaald als: Een vroolijke romance (1928) en Nieuwe bezems (1963).

Aanmelden kan nog tot10 april via de Leesclub.


Op 16 november 2019 vond het 3e International P.G.Wodehouse Film Festival plaats, wederom in het Amsterdamse theater Perdu. We bekeken verschillende Wodehouse films en documentaires en beleefden maar liefst drie wereldpremieres, waaronder een parodie op het verhaal The Nodder (1933).

  • Filmlocatie: Theater Perdu in Amsterdam, Kloveniersburgwal 86
  • Tijd: 16.00-21.00 uur
  • Kosten: 17,50 Euro, inclusief een drankje en een tapas maaltijd


Over de vorige activiteit:

Het 2e International P.G.Wodehouse Film Festival.
Een vertoning van diverse verfilmingen van verhalen van P.G.Wodehouse uit de afgelopen eeuw, in zowel z/w- als kleurenfilm. Tijdens het Festival waren er hapjes en drankjes. Aansluitend was er de gelegenheid om met elkaar te genieten van een diner bij restaurant Szmulewicz; de films werden daar nabesproken.

Het diner bij Szmulewicz begon om 20 uur. Kok Anatole had enige adviezen voor het diner gegeven: het menu bood een voorgerecht (pompoensoep), een hoofdgerecht met keuze uit vlees (lam), vis (heilbot) of vegetarisch (curry) en een nagerecht (tiramisu).


Een andere activiteit was:

Presentatie van het boek Jeeves and the king of clubs - a novel in homage to P.G. Wodehouse op 1 november 2018 om 19.00 uur bij Waterstones Bookstore in Amsterdam
Het allereerste exemplaar van dit boek is aan de P.G.Wodehouse Society aangeboden. Het boek is geschreven door Ben Schott.
Een aankondiging op YouTube is hier te zien: link.