Activiteiten

He t 4e International P.G.Wodehouse Film Festival
Op zaterdag 9 april 2022 vindt het 4e International P.G.Wodehouse Film Festival plaats in het Amsterdamse theater Perdu , van 16.45-21 uur. Er staan weer verschillende Wodehouse films op het programma: over Blandings Castle, Mr. Mulliner, Jeeves & Wooster, golf en nog meer. Verschillende leden van de P.G. Wodehouse Society zullen de films inleiden met een korte beschouwing over het verfilmde verhaal.Tussen de films door wordt door de kok van Perdu een heerlijke tapas-maaltijd geserveerd.
Dit filmfestival is een herkansing van het evenement dat op 6 november vorig jaar gepland stond, maar door covidmaatregelen en klimaatdemonstraties afgelast moest worden.[geannuleerd vanwege corona avond-lockdown] De Poster Wodehouse Poëzie Avond Wodehouse Poëzie-avond vindt plaats op 3 december 2021, georganiseerd door theater Perdu in Amsterdam. In het reguliere poëzie-theaterprogramma is het nu tijd voor een avond verdieping en genieten van de poetische werken van P.G. Wodehouse, van "Good Gnus" en "Bill" en zijn werk bij de Londense krant The Globe tot zijn lyrische werk in de musicals uit de eerste helft van de vorige eeuw.
Achterkleinzoon Hal Cazalet en Wodehouse-kenner Tony Ring zullen hun licht laten schijnen over de lyriek van Wodehouse en het intrigerende van diens woordkunst.
Meer informatie en aanmelding via de website van Perdu.Jubileum Diner 2021
In 2021 bestaat de P.G. Wodehouse Society 40 jaar; het is tevens 140 jaar geleden dat P.G. Wodehouse geboren werd in Guildford (GB). Daarom vieren we dit met een jubileum-diner en een rondwandeling in Den Haag. We komen op zaterdag 30 oktober bijeen in Societeit De Vereeniging .


Op zon dag 3 oktober 2021 vindt het muzikale festival Wodehouse in the Woods plaats. Op het landgoed Frankendael wordt een tiental liederen van P.G. Wodehouse ten gehore gebracht door sopraan Merel van Geest en tenor Rein Kolpa , onder pianobegeleiding van Julia Buizer-Mazhar. Een voorbeeld van een eerdere samenwerking tussen Merel en Julia is hier te zien.
Er worden tien liederen van Wodehouse gezongen, waaronder ' Bill ' in Nederlandse vertaling, er is een voorprogramma met banjolele-muziek en er worden Wodehouse boekfragmenten opgevoerd, zoals een dialoog uit ' Een Man van Eer ' ( The Code of the Woosters ). Leonard Beuger verzorgt de voordracht en presentatie, Brit van der Lans, Marc Montagne en Karel Blommesteijn het spel.

Er zijn twee voorstellingen: om 13.30 uur en om 16.30 uur.

Meer informatie op de website Wodehouse in the Woods .In 2020 is de Wodehouse LeesClub opgericht. Voor meer informatie, zie de LeesClub pagina.

Op 16 november 2019 vond het 3e International P.G.Wodehouse Film Festival plaats, wederom in het Amsterdamse theater Perdu. We bekeken verschillende Wodehouse films en documentaires en beleefden maar liefst drie wereldpremieres, waaronder een parodie op het verhaal The Nodder (1933).

Over de vorige activiteit:

Het 2e International P.G.Wodehouse Film Festival .
Een vertoning van diverse verfilmingen van verhalen van P.G.Wodehouse uit de afgelopen eeuw, in zowel z/w- als kleurenfilm. Tijdens het Festival waren er hapjes en drankjes. Aansluitend was er de gelegenheid om met elkaar te genieten van een diner bij restaurant Szmulewicz; de films werden daar nabesproken.

Een andere activiteit was:

Presentatie van het boek Jeeves and the king of clubs - a novel in homage to P.G. Wodehouse op 1 november 2018 om 19.00 uur bij Waterstones Bookstore in Amsterdam
Het allereerste exemplaar van dit boek is aan de P.G.Wodehouse Society aangeboden. Het boek is geschreven door Ben Schott.
Een aankondiging op YouTube is hier te zien: link .