Activiteiten

Villa Low Wood

Het Le Touquet Wodehouse Weekend 2024
In het weekend van 7-8 september 2024 organiseert de P.G. Wodehouse Society samen met The Drones Club of Belgium een weekend in Le Touquet. In dat weekend wordt een plaquette onthuld bij de villa Low Wood, waar Wodehouse tussen 1934-1940 gewoond heeft.

Meer info t.z.t. op de Low Wood website.

Wodehouse Poëzie Avond

Wodehouse Poëzie Avond in Perdu
Op 10 mei 2024 organiseert Theater Perdu in Amsterdam een Wodehouse Poëzie Avond, m.m.v. Tony Ting, Hal Cazalet en Maria Jette. Nieuwe vertalingen van gedichten zullen gepresenteerd worden. Ook is er een optreden van Frank de Ruyter en Merel van Geest.

Aanmelden en info via Perdu.

Film Piccadilly Jim

Het 6e International P.G.Wodehouse Film Festival
Op zaterdag 6 april 2024 vindt het International P.G.Wodehouse Film Festival plaats in het Amsterdamse theater Perdu, van 13-17 uur. Ook dit keer worden de Wodehouse-verhalen ingeleid door leden van de P.G. Wodehouse Society, zodat verhaal en film vergeleken kunnen worden. Na afloop is er (facultatief) een maaltijd bij restaurant Isola Bella in Amsterdam.

Het Allard Pierson

Wodehouse tekeningen van Peter van Straaten in Allard Pierson
Op zaterdag 17 februari 2024 is de P.G. Wodehouse Society uitgenodigd om in het Allard Pierson in Amsterdam, onder leiding van conservator Jos van Waterschoot, originele tekeningen van Peter van Straaten te bekijken, die hij getekend heeft bij karakters uit de verhalen van P.G. Wodehouse. Ook diverse concepten van boekomslagen zijn te bewonderen.

Film The Rise of Minna Nordstrom

Het 5e International P.G.Wodehouse Film Festival
Op zaterdag 15 april 2023 is er weer een International P.G.Wodehouse Film Festival in het Amsterdamse theater Perdu, van 18-22 uur. Verschillende Wodehouse worden ingeleid door leden van de P.G. Wodehouse Society, zodat het verhaal weer even op het netvlies staat. De films volgen erna; op het programma staat een lange speelfilm, een Mulliner-verhaal en een Blandings-verhaal. Voorafgaand aan de films is er een lopend buffet.

Film Thank You, Jeeves

Het 4e International P.G.Wodehouse Film Festival
Op zaterdag 9 april 2022 vindt het 4e International P.G.Wodehouse Film Festival plaats in het Amsterdamse theater Perdu, van 16.45-21 uur. Er staan weer verschillende Wodehouse films op het programma: over Blandings Castle, Mr. Mulliner, Jeeves & Wooster, golf en nog meer. Verschillende leden van de P.G. Wodehouse Society zullen de films inleiden met een korte beschouwing over het verfilmde verhaal.Tussen de films door wordt door de kok van Perdu een heerlijke tapas-maaltijd geserveerd.
Dit filmfestival is een herkansing van het evenement dat op 6 november vorig jaar gepland stond, maar door covidmaatregelen en klimaatdemonstraties afgelast moest worden.

Poster Wodehouse Poëzie Avond

[geannuleerd vanwege corona avond-lockdown] De Wodehouse Poëzie-avond vindt plaats op 3 december 2021, georganiseerd door theater Perdu in Amsterdam. In het reguliere poëzie-theaterprogramma is het nu tijd voor een avond verdieping en genieten van de poetische werken van P.G. Wodehouse, van "Good Gnus" en "Bill" en zijn werk bij de Londense krant The Globe tot zijn lyrische werk in de musicals uit de eerste helft van de vorige eeuw.
Achterkleinzoon Hal Cazalet en Wodehouse-kenner Tony Ring zullen hun licht laten schijnen over de lyriek van Wodehouse en het intrigerende van diens woordkunst.

Societeit De Vereeniging in Den Haag

Jubileum Diner 2021
In 2021 bestaat de P.G. Wodehouse Society 40 jaar; het is tevens 140 jaar geleden dat P.G. Wodehouse geboren werd in Guildford (GB). Daarom vieren we dit met een jubileum-diner en een rondwandeling in Den Haag. We komen op zaterdag 30 oktober bijeen in Societeit De Vereeniging in Den Haag.

Poster Wodehouse in the Woods

Op zondag 3 oktober 2021 vindt het muzikale festival Wodehouse in the Woods plaats. Op het landgoed Frankendael wordt een tiental liederen van P.G. Wodehouse ten gehore gebracht door sopraan Merel van Geest en tenor Rein Kolpa, onder pianobegeleiding van Julia Buizer-Mazhar. Een voorbeeld van een eerdere samenwerking tussen Merel en Julia is hier te zien.
Er worden tien liederen van Wodehouse gezongen, waaronder 'Bill' in Nederlandse vertaling, er is een voorprogramma met banjolele-muziek en er worden Wodehouse boekfragmenten opgevoerd, zoals een dialoog uit 'Een Man van Eer' (The Code of the Woosters). Leonard Beuger verzorgt de voordracht en presentatie, Brit van der Lans, Marc Montagne en Karel Blommesteijn het spel.

 

Er zijn twee voorstellingen: om 13.30 uur en om 16.30 uur. Meer informatie op de website Wodehouse in the Woods.